Luční květiny na svatbě nebo svatební kytice ve stylu boho

Home : Blog : Luční květiny na svatbě nebo svatební kytice ve stylu boho
Svatební kytice boho styl z Květinářství GALERIE Brno

Bohémská svatba je synonymem originality a svěžesti. Pokud se chcete vyhnout konvenčním a možná i trochu omšelým tradicím, zapojte do hry kreativitu. Inspirujte se našimi nápady a vyměňte klasickou svatební kytici za originální kytici z romantických lučních květů, případně je využijte v celé svatební výzdobě. Díky nim bude váš velký den skutečně nezapomenutelný.

Svatební tabule v boho stylu Květinářství GALERIE Brno
Svatební tabule v boho stylu Květinářství GALERIE Brno

Svatba ve stylu boho

Bohemian style wedding, boho chic nebo prostě bohémský styl v sobě spojuje prvky etna, hippies a gypsy stylu. Jedním ze základních znaků bohémské svatby je originalita a neotřelost. Za bohéma je totiž považován člověk (často s uměleckými sklony), který má svobodné a nezávislé názory, miluje život a dobrodružství a rád si zakládá na své víře v pravdu, svobodu a v lásku.

A právě taková je i svatba v boho stylu – originální, nápaditá, občas možná trochu bizarní, romanticky zasněná a nadevše působivě krásná. Boho svatba není spoutaná konvencemi, neřídí se zkostnatělými pravidly. Dává prostor k vyjádření vnitra, charakteru nebo zálib, a to nejen při výběru svatební kytice či šatů, ale i při volbě místa obřadu nebo svatební hostiny. Boho prostě odráží unikátnost každé nevěsty a její představy.

Svatební kytice
Svatební kytice

Boho nevěsty připomínají víly

I svatební šaty v boho stylu nezaostávají ve vyjádření volnosti, odevzdanosti, pohodlí a svázanosti s přírodou. Typické je vrstvení, přičemž důležitou součástí zůstávají šátky, jemné nebo výrazné květinové doplňky ze živých květin, věnce ve vlasech, květinové brože či pírka do vlasů. Pokud si dáte do vlasů květiny a nechcete působit nesjednoceně, nezapomeňte je sladit se svou kyticí.

Boho svatební šaty by měly být, podobně jako i celá svatební výzdoba, jednoduché, lehké a vzdušné. Preferuje se spojení krajky a bavlny, hedvábí, kašmír, případně len nebo šifon. Nezáleží přitom na tom, jestli jsou šaty dlouhé nebo krátké. Prvořadá zůstává zásada, aby byly pohodlné. Mnohé nevěsty, které se rozhodly pro boho styl, zvolily jednoduchou splývavou sukni v kombinaci s krajkovým topem, volné kalhoty nebo šaty s nádechem antiky.

Svatební promo video – naše svatební květinová výzdoba (spolupráce: Svatby podle KATY)

 

Nalaďte se na ležérnost a nevtíravou eleganci

Bohémský styl dává za vzor svatbu uspořádanou přímo v přírodě. Takové umístění, jelikož je vždy neformálnější než například svatba v kostele či na zámku, dává větší možnosti pro využití fantazie při výběru šatů i výzdoby. I samotný ženich si díky tomu může dovolit obléci jen světlé kalhoty z přírodních materiálů vyhrnuté nad kotníky nebo košili se zahnutými rukávy. Sako či kravatu můžete klidně nechat doma.

I svatební výzdoba by se měla nést v přírodním duchu. Jako dokonalá dekorace poslouží například ubrusy nebo štola na stůl z pytloviny či svíčky v hliněných, mosazných nebo bronzových svícnech. Ideální volbou je množství živých sezónních květin naaranžovaných v jednoduchých skleněných lahvích či v ručně zdobených zavařovacích sklenicích. Své udělají i kytice žíhaných růží, které svým nevšedním zbarvením dodají události výjimečnost typickou pro boho styl.

Svatba v přírodě pod šapitó
Svatba v přírodě pod šapitó

Květiny jako nejvýraznější dekorace

Půvab a jemná krása květin má neuvěřitelnou moc. Zatímco bohémské svatební šaty a výzdoba by bez květů vypadaly smutně, ba až ošuměle, s jejich barvami a svěžestí získají osobité kouzlo. Výzdoba nebo svatební kytice v boho stylu jsou nespoutané až divoké a vrcholně eklektické. Hrají si s texturou a barvami květin jako jsou čechravy, pryskyřník nebo vícebarevné růže. Nesmíme zapomenout ani na množství čerstvé zeleně, která doplní a vyzdvihne krásu květin. Na výběr přitom máte z několika možností:

  • Boho – chic kytice bývají obrovské, barevné a různorodé, čímž ukazují nespoutanou duši nevěsty. Kombinovat můžete skutečně cokoliv – květy, listy, pírka, trávy, cokoliv, co se vám líbí a hodí.
  • Zapomeňte na kulatou růžovou kytici s mašlí, boho kytice má k upjaté úhlednosti daleko. Lehkost a uvolněnost jí však dodávají mnohem atraktivnější vzhled.
  • Ani kytice růží nemusí vůbec působit nudně a rutinně. Stačí, když její přípravu svěříte do rukou zkušeným odborníkům.
  • Nebojte se vzít si svatební kytici z lučních květů. K boho stylu je jako stvořená.

Chcete, aby vaše svatba dopadla nad očekávání dobře? Květinová výzdoba tvoří její důležitou součást, proto jí věnujte dostatečnou pozornost. Objednejte si svatební kytici i květiny na svatební stůl v potřebném předstihu. Seznamte nás se svými představami květinové výzdoby ve svatební den a naši odborníci z Květinářství GALERIE Brno udělají vše, co bude v jejich silách, abyste na svůj velký den měli ty nejkrásnější vzpomínky.

Plánujete svatbu? Nejčastější otázky a odpovědi o naší svatební floristice naleznete v článku:

Svatební kytice a květinová výzdoba z Květinářství GALERIE Brno – nejčastější otázky a odpovědi