Kytice pro muže jako ideální dárek k narozeninám, jubileu a výročí

Home : Blog : Kytice pro muže jako ideální dárek k narozeninám, jubileu a výročí
Kytice z květin ve fialových odstínech - eshop Brno

Darovat květiny ženě k narozeninám nebo k nějakému výročí je naprostou samozřejmostí. Ženy prostě milují květiny. Ale co takhle darovat kytici k svátku muži? Můžeme i mužům darovat květiny? Obvykle dáváme láhev alkoholu, někteří ale ocení i květiny, není proto na škodu jim darovat právě kytici květin. Jak ale vybrat kytici pro muže, abychom obdarovaného neuvedli do rozpaků a jaké kytice jsou pro ně vhodné?

Určitě neuděláte krok vedle, když koupíte květy i muži. Při jejich koupi je ale velmi důležité myslet na to, že chcete obdarovat muže a ne ženu, květy tedy nesmí působit příliš žensky. S tím Vám pomůže květinář nebo florista, který musí vědět, pro koho danou kytici kupujete a při jaké příležitosti. Proto otázky, které Vám klade při koupi kytice, nejsou zbytečné a čím více informací o obdarovaném muži bude mít, tím spíše bude kytice pro muže správně zvolená.

Kytice pro muže musí být vybraná podle příležitosti

Při koupi kytice pro muže je důležité zohlednit příležitost, k jaké ji vybíráte. Pokud jdete darovat květiny ze sympatie a jen tak pro radost jako dárek, zvolte raději sytější odstíny. Dárkové kytice jsou výslovně určeny k tomu, aby muže potěšily a udělali mu radost. Darují se při jednodušších svátcích a příležitostech (například svátek). Tehdy můžete darovat květiny, které má obdarovaný muž rád.

Jiné ale je, pokud darujete kytici muži při oslavě kulatých narozenin (padesátky), při důležitém jubileu, či výročí. Tehdy jsou vhodné robustnější kytice ze světlejších květů. Gratulační kytice pro muže by měly být přizpůsobeny věku a postavě obdarovaného. Pro muže drobné postavy nejsou vhodné velké kytice, působilo by to komicky a možná až urážlivě. A zase vysokému a robustnímu muži nebudete kupovat malou kytici, ale dáte mu spíše něco, co se hodí právě pro jeho postavu.

Druhy kytic pro muže

Kytice pro muže by měly obsahovat maskulinnější a robustnější květy s jednoduchým tvarem. Naopak vyhnout byste se měli jemným květům jako jsou lilie, či malé růžičky. Doporučujeme gerbery, slunečnice, nebo sedmikrásky. Krok vedle neuděláte ani kosatci, hortenziemi nebo hyacinty. Vhodnou volbou jsou i tropické květiny, například orchidej, nebo strelície. Moderní kytice pro muže, které tvoří nevšední květiny, jsou vhodné při gratulaci k maturitě nebo promoci, přičemž naopak k životnímu jubileu byste měli vybírat důstojnější a jemnější kytice.

Vysoká kytice pro muže (Květinářství GALERIE Brno)
Příklad kytice pro muže z naší tvorby: Kytice vázaná na výšku. Je z jednoduchých květů v pánských barvách – modrá, zelená a žlutá na oživení. Decentní pánská kytice bez zbytečného “čančání”. Vkusně strohá z květů slunečnice, anigozathus, hortenzie, lilie, eringium, panicum, eucalyptus, břízové větvičky a beargrass. Kytice vhodná například i na recepci. (Květinářství GALERIE Brno)

Při výběru kytice pro muže si můžete pomoci i symbolikou květů. Například sedmikrásky představují loajálnost, proto je můžete zvolit do kytice pro muže, který je Vaším kolegou, nadřízeným, klientem. Sofistikovaná orchidej je zase znakem úcty, proto ji můžete použít v kytici pro každou příležitost. Chryzantémy a žluté růže symbolizují přátelství, proto jsou skvělé při příležitosti narozenin nebo svátku.

Když budete darovat muži kytici, měli byste se vyvarovat sudým počtům květů i číslu 13, které se v mnoha kulturách považuje za nešťastné číslo.

Barva a vůně kytice pro muže

Kytice pro muže by měla obsahovat květy sytých a výrazných barev, jakými jsou žlutá, červená nebo oranžová. Skvělé jsou i květy s modrými, či zelenými okvětními lístky. Vyhnout byste se ale měli jemným pastelovým barvám, ty jsou vhodné spíše pro dámy.

Neméně důležitým faktorem při koupi kytice pro muže je i jejich vůně. Pánové sice kytici velmi málo čichají, dalo by se říci, že skoro vůbec, ale kytice určené pro muže by neměly mít sladkou ani jemnou vůni. Můžete upřednostnit květy s výraznou zemitou, kořeněnou či xylol vůní. Ideální je vůně vlčího bobu, karafiátu, tulipánu nebo stračka. Naopak vůně lilií je typickou ženskou vůní, proto v kytici věnované muži nemá co dělat.

Kytice ve žlutých odstínech se slunečnicemi z Květinářství GALERIE Brno
Kytice ve žlutých odstínech se slunečnicemi z Květinářství GALERIE Brno

Kytice s hortenziemi ve fialových odstínech - Květinářství GALERIE Brno
Kytice s hortenziemi ve fialových odstínech – Květinářství GALERIE Brno

Netradiční kytice pro pány

Samozřejmě při každé příležitosti, ať už jsou to narozeniny, jubileum, výročí nebo nějaká jiná významná událost, věnujeme obdarovanému muži kromě kytice i nějakou malou pozornost. Tato pozornost je buď ve formě značkového vína nebo alkoholu, či sladkosti, kterými neurazíte žádného muže. Skvělým výběrem jsou dárkové koše vyskládány z květin a k tomu přiložena láhev kvalitního alkoholu.

Někteří muži si potrpí na netradiční kytice. Kromě květin tak mohou obsahovat cokoliv, co se dá do kytice navázat. Proto můžete zvolit kytici přímo pro obdarovaného, ​​podle jeho zálib, zlozvyků nebo povolání. Mezi těmito netradičními kyticemi pro pány můžete zvolit klobásové či zeleninové kytice, se kterou uděláte určitě radost nejednomu gurmánovi. Není problém vybrat kytici pro tuhého kuřáka, a to kytici s doutníky, či cigaretami. Milovníci whisky ocení netradiční kytici květin spolu s malými alkoholovými lahvičkami a příznivce zlatého moku potěší krásná kytice s oblíbeným pivem. A takto bychom mohli zmiňovat kytice opravdu z čehokoliv, co Vás napadne.

Lesní kytice ve fialových odstínech vhodná i pro muže - Květinářství GALERIE Brno
Lesní kytice ve fialových odstínech vhodná i pro muže – Květinářství GALERIE Brno

Decentní kytice v bílo-zelených odstínech vhodná i pro muže - Květinářství GALERIE Brno
Decentní kytice v bílo-zelených odstínech vhodná i pro muže Decentní kytice v bílo-zelených odstínech vhodná i pro muže – Květinářství GALERIE Brno

Je kytice květin ideální dárek pro muže?

Samozřejmě, že ano! Květiny v sobě spojují zvláštní kouzlo, proto je skutečně můžete darovat i muži. Dnes je výběr květin téměř neomezený a nemusíte si dělat starosti – stačí odhadnout osobnost obdarovaného a znát jeho vkus. S ostatním Vám určitě poradí prodejci kytic, kteří se v tom opravdu vyznají.

Navštivte naši květinovou galerii Květinářství GALERIE a připravíme Vám dárkovou kytici pro muže pro jakoukoliv příležitost. Najdete nás v centru Brna na ul. Josefská 516/1 v OD Klášter viz Kontakty Jsme největší květinářství v Brně. Můžete objednat i kytici prostřednictvím služby Rozvoz květin Brno.