Kytice na promoce by měly být výjimečné. Vyberte s námi ty správné květiny.

Home : Blog : Kytice na promoce by měly být výjimečné. Vyberte s námi ty správné květiny.
Decentní kytice v bílo-zelených odstínech vhodná i pro muže - Květinářství GALERIE Brno

Oslava ukončení studia se bez květů neobejde. K završení univerzitního studia a dosažení akademického titulu květiny prostě patří právě tak jako slavnostní šaty či honosný oběd. Výběr kytice na promoce pro ženy nebo pro muže však může být těžkým oříškem, zejména pokud nevíte, jaké květiny jsou vhodné. Spolehněte se proto na nás a my vám pomůžeme najít pro každého to, co ho zaručeně potěší.

Ženy potěší zejména kytice klasických tvarů

Chystáte se na promoce své sestry, neteře, kamarádky či přítelkyně? Pak nic nezkazíte, když se rozhodnete pro kulaté kytice, které se u žen těší stále velké oblibě (naopak patrové kytice, tzv. na výšku, jsou už retro). Stačí, když se zaměříte na absolventčiny oblíbené květiny a máte vyhráno. Většina žen však miluje květiny ve všech velikostech, tvarech a barvách, takže i když nevíte, co vybrat, krásnou kyticí krok vedle určitě neuděláte.

Příklad kytice na promoce v růžových odstínech s pivoňkami - Květinářství GALERIE Brno
Příklad kytice na promoce v růžových odstínech s pivoňkami – Květinářství GALERIE Brno
Menší kytičku tvoří dominantní rozkvetlá pivoňka,doplněna zelení - Květinářství GALERIE Brno
Menší kytičku tvoří dominantní rozkvetlá pivoňka, doplněna zelení – Květinářství GALERIE Brno

Za klasiku se mezi květinami rozhodně považují kytice růží. Svěžest květů, barevná rozmanitost lupenů a doplňková dekorační zeleň ve vázané kytici žíhaných růží vytvoří z těchto královen květin dokonalou promoční kytici. Navíc kombinování růží se zelení při vázání kytice umožňuje projevit talent našich floristů, kteří tím přidají květům na autenticitě.

Pro muže jsou vhodné jednoduché nebo extravagantní kytice

Pokud váháte, zda je kytice na promoce vhodným dárkem pro muže, naše odpověď bude znít: ano, samozřejmě. Rozdíl je jen v tom, jaké květiny si dáte do kytice uvázat. Určitě není zvykem, aby se promoční kytice pro muže vázaly například z květů čistě růžových nebo pastelových odstínů. Ale pokud si to někdo vysloveně přeje, není to žádný problém. Mnohem vhodnější však budou vázané kytice v jednoduchém nebo nápaditém až extravagantním stylu. Takové kytice mohou být strohé svým složením, ale samotné květiny v nich mohou vyznít přímo velkolepě.

Lesní kytice ve fialových odstínech vhodná i pro muže - Květinářství GALERIE Brno
Lesní kytice ve fialových odstínech vhodná i pro muže – Květinářství GALERIE Brno
Kytice s hortenziemi ve fialových odstínech - Květinářství GALERIE Brno
Kytice s hortenziemi ve fialových odstínech – Květinářství GALERIE Brno
Kytice ve žlutých odstínech se slunečnicemi z Květinářství GALERIE Brno
Kytice ve žlutých odstínech se slunečnicemi z Květinářství GALERIE Brno
Decentní kytice v bílo-zelených odstínech vhodná i pro muže - Květinářství GALERIE Brno
Decentní kytice v bílo-zelených odstínech vhodná i pro muže – Květinářství GALERIE Brno

Nejčastěji volené barvy květů do pánských kytic obsahují květiny výrazných a sytých barev. Favority jsou zejména bílo-zelená nebo ve fialových odstínech. Vhodné jsou i květy s okvětními lístky v “chlapeckých” odstínech modré či zelené. Oblíbené jsou také například slunečnice, ale úspěšného absolventa potěšíte i kyticí s hortenziemi.

Kytice na promoci pro bakaláře, magistry, inženýry a doktory

Zatímco při výběru promoční kytice pro ženu se většinou řídíme podle jejího věku a toho, co se jí líbí, mužům se v minulosti osvědčilo darovat exotické kytice v bambusové nebo lýkové vazbě. Takové promoční kytice si po uschnutí zpravidla zachovávají svůj vzhled i tvar a vydrží dokonce i několik let. Modernější, ale zřejmě i praktičtější verzí kytice na promoci se staly pestrobarevné flowerboxy, které díky speciálnímu naaranžování vydrží svěží i během dlouhého slavnostního promočního obřadu.

Flowerbox s pivoňkami
Flowerbox s pivoňkami
XXL flowerbox na promoce - Květinářství GALERIE Brno
XXL flowerbox na promoce – Květinářství GALERIE Brno

Květiny na promoci odevzdejte v pravou chvíli

Aby vše dopadlo na jedničku, měli byste si na předání kytice na promoci vybrat ten správný čas. Počkejte, až promoce úplně skončí a akademičtí funkcionáři odejdou ze sálu. Potom zpravidla následují gratulace, předávání kytic a společné fotografování. To se však již obvykle odehrává mimo aulu, kde probíhal slavnostní ceremoniál. Jakmile kytici odevzdáte, můžete se společně s novopečeným držitelem akademického titulu odebrat na slavnostní oběd do restaurace.

Kytice k promocím s hortenzií a eukalyptem - Květinářství GALERIE Brno
Kytice k promocím s hortenzií a eukalyptem – Květinářství GALERIE Brno

Vázání kytice svěřte profesionálům

Věříme, že jsme vám našimi stručnými radami alespoň trochu pomohli při rozhodování, jaké květiny jsou vhodné do promoční kytice. Pokud však toužíte při této výjimečné příležitosti věnovat svým blízkým něco opravdu dokonalého, neváhejte se obrátit na skutečné odborníky. Naši floristé z Květinářství GALERIE Brno mají s vázáním kytic dlouholeté zkušenosti, přičemž stejně výborně ovládají i aktuální módní trendy. Ochotně vám poradí a pomohou při výběru, případně vám na přání uvážou promoční kytici, která umocní nádhernou atmosféru vzácných chvil.