Květiny k MDŽ. Vyberte s námi tu správnou kytici!

Home : Blog : Květiny k MDŽ. Vyberte s námi tu správnou kytici!
Vícebarevná sezónní kytice z Květinářství GALERIE Brno

Mezinárodní den žen je výbornou příležitostí, jak dát ženám kolem vás najevo, že si jich vážíte a oceňujete vše, co pro vás znamenají. Matky, manželky, dcery, přítelkyně či kolegyně jsou totiž symbolem inspirace, půvabu, něžnosti, ale také nesmírné vnitřní síly a vytrvalosti. Vyjádřete jim svou vděčnost a uznání květinami, které nejlépe vystihnou jejich jedinečnost. V následujících řádcích vám rádi poradíme s výběrem.

Květiny a hezké přání k MDŽ potěší každou ženu

Blahopřání k MDŽ by měly vždy doprovázet vhodné květiny nebo ještě lépe celá kytice květin. Svou přirozenou krásou květiny podtrhnou vaše slova a zároveň se postarají o zkrášlení a zpříjemnění slavnostní chvíle. Pohled na vkusnou a s citem uvázanou kytici totiž rozhodně nenechá nikoho chladným. Můžete se však rozhodnout i pro osobní vzkaz, který přibalíte ke kytici. Ženě, kterou chcete obdarovat, v něm můžete vyjádřit, jak Vám na ní záleží nebo ji pozvat třeba na večeři.

Pokud nemůžete, nebo nechcete kytici předat osobně, skvělým nápadem je i příjemné překvapení, pokud si zvolíte doručení kytice přímo do práce. Pestrobarevná voňavá kytice něžné pohlaví zaručeně potěší a příjemně naruší běžnou denní rutinu. Pokud si ovšem stále nevíte rady, které květiny jsou k této příležitosti nejvhodnější a jaký druh, případně barvu byste měli zvolit, ochotně vám to prozradíme.

Svěží jarní kytice tulipánů

Poslové jara na silných dužnatých stoncích byli vyšlechtěni do nesčíslného množství rozličných barevných odstínů. Věděli jste, že dnes je známých cca 100 až 150 druhů tulipánů a více než 3000 kultivarů? Navzájem se liší barvou, výškou, které dosahují, a tvarem okvětních lístků. Další zajímavostí, kterou tulipány disponují, je fakt, že i po tom, jak je odříznete a vložíte do vázy, jejich stonky stále rostou!

Rozvoz květin tulipány Brno
Rozvoz květin tulipány Brno

Právě díky jejich velké variabilitě v barvách a tvarech může být kytice tulipánů pokaždé jiná a přece vždy okouzlující. Například výrazné červené tulipány symbolizují lásku a náklonnost, žluté tulipány jsou spojeny s hřejivým žárem slunce, oranžové a melírované zas znázorňují plamínky vášně. Barevná kytice tulipánů je proto k Mezinárodnímu dni žen určitě vhodnou volbou.

Pro koho jsou tulipány nejvhodnější: pro mámu, babičku, sestru, přítelkyni, kolegyni, manželku.

Kytice růží pro vyvolenou vašeho srdce

Růže patří k tradičním květinám, které jsou k svátku MDŽ věnované především přítelkyním, partnerkám a manželkám. Červené růže jsou totiž nejdokonalejším vyjádřením lásky, úcty a díků. Královny mezi květinami, jak jsou růže nazývány, však nemusí být jen červené. Velmi něžně vypadají například růžové nebo bílé růže, veselou náladu s sebou přinesou žluté růže a atmosféru velkoleposti a vznešenosti hravě vytvoří kytice různobarevných růží nebo vázaná kytice růží s doplňkovou zelení.

Pro koho je kytice růží nejvhodnější: červené růže jsou vhodnou volbou pro přítelkyni, partnerku nebo manželku, vícebarevné můžete věnovat i mámě nebo babičce.

Flowerboxy pro ty, kteří milují změnu

Pokud se vám kytice květů zdá jako klišé, ale přece jen se nechcete vzdát jejich podmanivé krásy, máme pro vás vynikající řešení. Vsaďte na roztomilý flowerbox, který každé ženě nebo dívce vykouzlí na tváři radostný úsměv. Květinový box má kromě výjimečného způsobu vázání ještě i tu výhodu, že nepotřebuje žádnou vázu. Květy jsou v něm naaranžované do působivé formace a stonky mají ponořené do vlhké aranžérské hmoty, takže neztratí nic ze své svěžesti.

Flower box srdíčka
Flower box srdíčka

Pro koho je flowerbox ideální: pro dceru, sestru, kolegyni, přítelkyni, partnerku, manželku.

Vázané kytice v různých barevných odstínech

Velmi vděčné jsou kytice, které jsou laděny do určitého barevného tónu. Například fialové kytice působí velmi zajímavě, netradičně a zaručeně na sebe upoutají pozornost. Žluté kytice prosvětlí každou místnost a svou sluníčkovou barvou připomenou příjemnou skutečnost, že jaro už se blíží. Romantické kytice v růžových odstínech navodí dojem něžnosti a křehce působící bílé kytice zase zdůrazní půvab a krásu čistých linií. Energií sršící oranžové kytice jsou ideální pro podobně založené hospodyňky a vázanou kyticí v různobarevných odstínech nezkazíte nic, ať už ji k MDŽ věnujete jakékoliv ženě.

Pro koho jsou vázané kytice v různých barevných odstínech nejvhodnější: pro všechny ženy, které chcete v tento jejich velký den potěšit.

Ještě jste se nerozhodli? Navštivte nás

Bohatý výběr kytic a květin vás může trochu zarazit, proto se není čemu divit, pokud s výběrem stále váháte. Neztrácejte čas marným přemýšlením a navštivte nás přímo v našem Květinářství GALERIE Brno. Spolu s našimi zkušenými floristy v krátkém čase vyberete tu nejvhodnější kytici k MDŽ, abyste oslavili tento výjimečný den, jak se patří.