Nebojte se darovat hrnkové rostliny

Home : Blog : Nebojte se darovat hrnkové rostliny
Květiny v břízových květináčích

Květináčové květiny jsou zpestřením každého bytu nebo kanceláře. Zútulňují okolí a každé místnosti dodají svěží nádech. Mnozí si bez nich neumí představit svůj interiér. V každém kvalitním květinářství by měly být v nabídce hrnkové květiny. Samozřejmě i u nás v Květinářství GALERIE Brno Vám nabízíme velký výběr květináčových květin podle ročního období, navíc už krásně vystavených ve stylových keramických květináčích pro vaši inspiraci.

Je vodné darovat hrnkovou rostlinu?

Tak jako každý květ, i ten květináčový je skvělým dárkem, a to nejen pro ženy, ale i pro muže. Darovat květináčovou květinu můžete k narozeninám, svátku, výročí nebo i významnému úspěchu. Samozřejmě byste měli obdarovaného především dobře znát, abyste opravdu věděli, že mu hrnková květina udělá velkou radost. Jsou ženy i muži, kteří upřednostňují jako dárek květináčovou květinu před živými řezanými květinami v kytici. Hlavně jsou to praktičtí lidé, kterým je líto později vyhodit seschlé řezané květiny a upřednostní raději ty květináčové. Dlouho vydrží a připomínají tak obdarovanému Vaši osobu po dlouhou dobu.

Vystavené pokojovky v keramických květináčích - vhodné ke koupi i v zimních měsících
Vystavené pokojovky v keramických květináčích – vhodné ke koupi i v zimních měsících

Jak vybrat správnou hrnkovou květinu

S výběrem správné květináčové květiny Vám samozřejmě ochotně a rádi poradí naši floristé v květinářství GALERIE Brno. Výběr květináčové květiny závisí i na příležitosti, při které ji darujete. Doporučíme také správnou péči, kterou konkrétní rostlina potřebuje a vhodné stanoviště, kde se jí bude nejlépe dařit. Některé hrnkové rostliny mají v oblibě slunná stanoviště, jiná zase stinná, a některým je to jedno, kde se umístíte. Vybrat si můžete z kvetoucích, ale i nekvetoucích, stálezelených rostlin. Nabízíme velké květináčové květiny vhodné do kanceláří nebo do velkých hal, či obýváků. V případě nedostatku místa v interiéru obdarovaného ​​můžete vybírat nízké květináčové rostliny, které se dají pěstovat na okenním parapetu nebo na poličce.

Kvetoucí květináčové květiny pro ženy

Pokojové květiny okrasné zaujmou především tvarem květů, jejich barevností i vůní. V jejich sortimentu lze nalézt velké množství kvetoucích druhů. Některé kvetoucí rostliny kvetou dlouhé období, jiné zase i několikrát do roka. Sytě barevné květy přitahují pozornost, proto oživí i pochmurná a tmavší místa v bytech. Velmi zajímavé a výrazné květy má toulitka, jejíž sytě červené květy doplňují lesklé listy ve tvaru srdce. Anturii se sytě červenými květy darujte v krásném květináči stejné barvy. Platí totiž zásada, jakou barvu má květ, taková barva by se měla objevit i na květináči.

Mezi oblíbené a nenáročné květiny na údržbu patří lopatkovec, který toleruje nízkou vlhkost vzduchu, či málo světla. Má lesklé kopinaté listy, které obklopují květy ve tvaru lžíce. Tento květ bude kvést obdarovanému střídavě během celého roku.

Pokud chcete darovat kvetoucí květináčovou květinu milovnici květin, která se o ně ráda stará, neuděláte krok vedle orchidejí. Ta je sice trošku náročnější na pěstování, ale při dodržování určitých pravidel pokvete velmi dlouho. Nabízí se v různé škále barev a staly se doslova hitem mezi ženami.

Stálezelené hrnkové květiny pro muže

Pokud chcete darovat květináčovou rostlinu muži, můžete vsadit na nekvetoucí, stálezelené květináčové květiny. Jsou ozdobné listy a zaujmou na první pohled. Můžete sáhnout po nenáročných kaktusech nebo sukulentech, které nepotřebují časté zalévání, například kuklas zamiolistý či tlustice vejčitá. Skvělou volbou pro muže jsou všechny rostliny s hrubým stonkem, ty také nepotřebují pravidelné zalévání. Je lepší je zapomenout zalít, než je zalévat velmi často. Doporučujeme sloní nohu, pachypodium, dávivce nebo pachiru. Pachiru můžete darovat i svému obchodnímu partnerovi, protože se nazývá “stromeček bankovek”. Nejenže její listy připomínají peníze, zelené bankovky, ale váže se k ní i příběh o chudákovi, který se modlil za dostatek peněz. Našel pak podivnou rostlinu, kterou sebral domů a rozmnožil, jejím prodejem pak vydělal slušné peníze. Dokonce můžete zvolit pachiru se zapleteným kmenem, která působí velmi zajímavě a nevšedně.

Květiny v břízových květináčích
Květiny v břízových květináčích

Jaké chyby nedělat při koupi květináčových květin

Rozhodli jste se darovat květináčovou rostlinu? Určitě neudělejte takovou chybu, že majiteli maličkého bytu, kde je boj o každé volné místo, darujete mohutný filodendron, který zabere i 2 metry do šířky.

Ne všichni mají dostatek času, zkušeností a podmínky k tomu, aby pěstovali květináčové květiny, které jsou náročné na údržbu. Pokud kupujete pokojovou květinu pro zaneprázdněnou osobu, určitě vyberte odolnou a nenáročnou rostlinu, která přežije i špatné zacházení a občasné zapomenutí polévání.

Má obdarovaný domácího mazlíčka nebo malé děti? Nezapomeňte to zmínit u nás v Květinářství GALERIE Brno při koupi květináčové rostliny. Některé listy rostlin totiž obsahují toxickou mízu, která je pro domácí mazlíčky a děti nebezpečná. Takovou mízu obsahují například listy krásné antúrie, difenbachie i filodendronu. Mezi další rostlinu, která je jedovatá patří i kuklas zamiolistý.

Prohlédněte si naši nabídku virtuálně ve 3D